Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Festival Enescu încheiat în mod grandios cu Royal Concertgebouw

S-a încheiat în mod grandios actualul Festival Enescu (27.08-24.09.2023) prin concertul uneia din cele mai ilustre orchestre ale Europei, anume Royal Concertgebouw Amsterdam admirabil dirijată de noul său director Klaus Makele.
Mai jos, interviul de la TVR Cultural din 25.09.2023 privind impresiile Fundatiei despre festivalul Enescu la care am asistat.

Afla detalii...

Revedere George Todică, laureat al ultimului Concurs George Enescu dar si al Premiului Constanta Erbiceanu

In ziua de 3.09.2023 a avut loc agreabila întâlnire cu George Todică, laureat al ultimului Concurs George Enescu dar și al Premiului Constanța Erbiceanu.

Afla detalii...

Articol apărut în Observatorul Cultural despre "Rețele clandestine comuniste în România" de Radu Eremia.

În Observatorul Cultural, nr.1169 din aug 2023, a apărut următorul articol despre "Rețele clandestine comuniste în România" de Radu Eremia.

Afla detalii...

Marele pianist Valentin Gheorghiu s-a stins din viață!

Cu mare părere de rău am primit vestea stingerii din viață a celui mai ilustru si iubit elev al Constantei Erbiceanu (1874-1961), pianistul si compozitorul Valentin Gheorghiu (21.03.1928 - 16.07.2023).

Afla detalii...

THE LISZT SOCIETY Newsletter No 151 – 2023 Q2

Dear music lovers, I am very glad  that the Liszt Society published in the attached newsletter my essay.


Constantin Erbiceanu

Afla detalii...

"Chestiunea Mării Negre" scrisă de Gheorghe I. Brătianu

Această carte prețioasă, intitulată "Chestiunea Mării Negre" și scrisă de Gheorghe I. Brătianu, este un dar valoros primit de la Acad.Ionel Candea. Publicată de Editura Litera în 2022, această lucrare de mare actualitate a fost îngrijită de Victor Spinei și Ionel Cândea, care au adăugat un studiu introductiv intitulat "Chestiunea Mării Negre în prospectarea lui Gheorghe I. Brătianu". Cartea în sine este o cercetare extinsă, cu peste 160 de pagini, care reprezintă o contribuție semnificativă la istoriografia românească.

Afla detalii...

COMUNICARE DESPRE ACAD. CONSTANTIN ERBICEANU (1838-1913)

COMUNICARE DESPRE ACAD. CONSTANTIN ERBICEANU (1838-1913)

CONGRESUL INSTITUTULUI DE GENEALOGIE SI HERALDICA STEFAN ZOTTA

(MAI 2023)

Afla detalii...

La Editura VREMEA a apărut cu sprijinul FCE lucrarea de doctorat a publicistului Radu Eremia.

Avem plăcerea să vă informăm că la Editura VREMEA a apărut cu sprijinul FCE lucrarea de doctorat a publicistului Radu Eremia intitulata "Rețele clandestine comuniste in Romania de la Revoluția rusa la rebeliunea de la Tatar-Bunar."
Volumul poate fi achiziționat din librarii cât și on-line de la editura.

Afla detalii...

Marele nostru artist pianist si compozitor Valentin Gheorghiu a împlinit 95 de ani

Marele nostru artist pianist si compozitor Valentin Gheorghiu a împlinit ieri, 21 martie 2023 frumoasa vârstă de 95 de ani.
Elevul preferat al profesoarei Constanta Erbiceanu intre anii 1934-1961 a avut o impresionanta cariera profesionala marcata de înregistrări de referință .
Recunoscut internațional a făcut parte din peste 100 jurii la mari concursuri devenind si membru corespondent al Academiei Romane .
Împreuna cu fratele sau violonistul Stefan Gheorghiu a fost premiat in cadrul primului Concurs Enescu din anul 1958.

Afla detalii...

Biografia sopranei Hariclea Darclée: Un sfert de secol de cercetări și documentări

După un sfert de secol de cercetări, documentări și vizite pe itinerarele artistice ale marei nostre soprane Hariclea Darclée, muzicologul olandez René Seghers a reușit  publice în engleză o splendidă biografie a celebrei artiste.
Fundația Culturală Erbiceanu l-a sprijinit în cursul vizitelor autorului în România , numărându-se printre principalii sponsori ai proiectului. Se caută acum sponsori pentru realizarea unui CD cu înregistrările sopranei între care cea a primei opere compuse în 1907 de un creator român anume Enoch Arden de Alexis Catargi.

Afla detalii...
Pagina: 123456789101112131415
Inapoi