Pe 23 ianuarie, postul de radio România Muzical l-a aniversat pe Placido Domingo cu ocazia împlinirii a 80 ani dedicându-i emisiunea “Seara de Opera”. Cu aceasta ocazie, realizatoarea emisiunii, Luminita Arvunescu, i-a luat un amplu interviu Președintelui FCE Constantin Constantin Laurențiu Erbiceanu
Afla detalii...
Fiind actualmente blocat la București, dat fiind pandemia, îmi reamintesc diferite evenimente si personaje pe care le-am întâlnit în cursul îndelungatului meu sejur african. Fiind în Mali - de pildă - la șantierul hidrocentralei Selingue (1978-1982) îmi amintesc de entuziasmul colegilor francezi la știrea că Legiunea Străină salvase membrii coloniei europene în Katanga (provincie secesionista din Zaire - azi RD Congo) din mâinile rebelilor marxiști, în colaborare cu o trupă de mercenari conduși de faimosul Bob Denard. Ulterior vizitând în interes de afaceri Beninul, am aflat de lovitură de stat eșuată a aceluiași personaj, care dorea să-l înlăture pe președintele Mathieux Kerekou, fiind împiedicată de garda nord-coreeană a respectivului.
Afla detalii...
„Un popor fără elite este destinat pieirii” ne amintește inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu în partea a doua a interviului acordat jurnalistului TVRi, Sandrino Gavriloaia.
Sandrino
Gavriloaia: Fără
îndoială, Erbicenii fac parte din elita istorică a României. Dar ce părere
aveți despre elite, care ar mai fi rolul acestora? Credeți că e important ca
țara noastră să-și refacă elitele, fie cele distruse sistematic de orânduirea bolșevic-comunistă,
fie pe cele risipite în lume? Din păcate, exodul creierelor nu a încetat pentru
România...
Urmăriți partea întâi a interviului realizat de Sandrino Gavriloaia, jurnalist senior TVRi, cu inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu, descendentul unei ilustre familii de intelectuali și fondator al Fundației Culturale Erbiceanu.
Inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu s-a relocat în România după o frumoasă carieră în consultanță la prestigioasa firmă de construcții Lahmeyer International din Germania.
Afla detalii...La Editura Vremea a aparut recent cu sprijinul financiar al Fundatiei Culturale Erbiceanu volumul "JURNALUL REGASIRII", o interesanta culegere a 4 texte publicate anterior ale eseistului, memorialistului si poetului Dr Cristian Bădiliță cuprinzand urmatoarele titluri: „Nodul gordian”, „Tentația mizantropiei”, „Singurătatea păsării migratoare” și „Godul nordian”.
Afla detalii...
Două sînt cărțile care, în felul lor, m-au mișcat profund. În ordinea lecturii, prima este Cantemireștii de Ștefan Lemny, a cărei ediție românească a apărut, la Polirom, în 2010. Îi urmează Un cărturar de altădată: Constantin Erbiceanu (1838-1913) de Leonidas Rados, recent apărută la Editura Academiei Române.
Afla detalii...
Urmare colaborarii cu Fundatia Culturala Erbiceanu in anul 2017 cu ocazia Centenarului de la Revolutiile din Rusia cand s-au publicat 5 volume Editura ISTROS din Braila avand ca director pr Acad. Ionel Candea ne-a conferit Medalia comemorativa a 25 ani de activitate.
Afla detalii...
Fundatia Culturala Erbiceanu anunta recenta aparitie a volumului dedicat marelui carturar Acad. Constantin Erbiceanu publicat in conditii exceptionale la Editura Academiei Romane.
Este o vasta monografie dedicata carierei si indeosebi bogatei opere de istoric, teolog, critic literar, elenist , bizantinolog si muzicolog al ilustrului meu inaintas , carturar si deschizator de drumuri. ...