Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Marele nostru artist pianist si compozitor Valentin Gheorghiu a împlinit 95 de ani

Marele nostru artist pianist si compozitor Valentin Gheorghiu a împlinit ieri, 21 martie 2023 frumoasa vârstă de 95 de ani.
Elevul preferat al profesoarei Constanta Erbiceanu intre anii 1934-1961 a avut o impresionanta cariera profesionala marcata de înregistrări de referință .
Recunoscut internațional a făcut parte din peste 100 jurii la mari concursuri devenind si membru corespondent al Academiei Romane .
Împreuna cu fratele sau violonistul Stefan Gheorghiu a fost premiat in cadrul primului Concurs Enescu din anul 1958.

Afla detalii...

Biografia sopranei Hariclea Darclée: Un sfert de secol de cercetări și documentări

După un sfert de secol de cercetări, documentări și vizite pe itinerarele artistice ale marei nostre soprane Hariclea Darclée, muzicologul olandez René Seghers a reușit  publice în engleză o splendidă biografie a celebrei artiste.
Fundația Culturală Erbiceanu l-a sprijinit în cursul vizitelor autorului în România , numărându-se printre principalii sponsori ai proiectului. Se caută acum sponsori pentru realizarea unui CD cu înregistrările sopranei între care cea a primei opere compuse în 1907 de un creator român anume Enoch Arden de Alexis Catargi.

Afla detalii...

La editura Vremea a apărut un nou volum îngrijit de Cristian Bădiliță

La editura Vremea a apărut un nou volum îngrijit de Cristian Bădiliță intitulat 
"Epistole. Sf. Pavel. 1 Tesalonicenii Pseudo-Pavel. 2 Tesalonicenii"
Volum apărut cu sprijinul Fundației Culturale Erbiceanu. 

Afla detalii...

Florian Mitrea, câștigător al Premiului Constanța Erbiceanu 2018, la Ateneul Român din București Duminică 23.10 orele 19-21

Pianistul Florian Mitrea, câștigător al Premiului Constanța Erbiceanu în cadrul Concursului George Enescu în 2018, actualmente cadru universitar la Guildhall School of Music din Londra, va concerta la Ateneul Român din București Duminică 23.10 orele 19-21 împreună cu pianista Alexandra Văduva.

Afla detalii...

FCE finanțează Poezia (1984-2012), de Cristian Bădiliță

Poezia (1984-2012), de Cristian Bădiliță adună trei decenii de poezie, în 500 pagini.

Le mulțumesc prietenilor Constantin Erbiceanu și Teofil Bodog pentru generozitatea lor”, este mesajul autorului.

Afla detalii...

Premiul Constanța Erbiceanu acordat celui mai bine clasat pianist roman la Concursul George Enescu

Fundația Culturală Erbiceanu a acordat, un premiu în valoare de 2.500 de Euro celui mai bine clasat pianist român, care a revenit lui George Todică.

Afla detalii...

Premiul Constanța Erbiceanu la Concursul George Enescu

Fundatia Culturala Erbiceanu a semnat impreuna cu #ARTEXIM un Contract de parteneriat privind acordarea traditionalului Premiu Constanța Erbiceanu in valoare de 2.500 Euro celui mai bine clasat pianist roman la Concursul George Enescu din acest an. Finala secțiunii pian va avea loc duminica, 18 septembrie 2022, incepand cu ora ora 18:00. Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi dirijata de maestrul Kensho Watanabe.

Afla detalii...

Opera neterminată și necunoscută publicului: Focul Vestei de Ludwig van Beethoven

Prietenul nostru din Țările de Jos, Rene Seghers a prezentat în cadrul Festivalului din Zuphten în 10.06.2022 opera neterminată și necunoscută  publicului: Focul Vestei de Ludwig van Beethoven! Așteptăm înregistrarea ! 

Afla detalii...

Ius ecclesiasticum in the life of the Church - George GRIGORIȚĂ

În ajunul aniversării mele și a sărbătorii Sfinților Constantin și Elena am primit vizita Părintelui George Grigoriță, Profesor de Drept Canonic la Facultatea de Teologie a Universității București, care mi-a oferit un splendid volum de peste 750 pagini cuprinzând lucrările Seminarului Internațional desfășurat în 20-21 septembrie 2018 publicat la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Constantin Erbiceanu

Afla detalii...

THE LISZT SOCIETY Newsletter No 146 – 2022 Q1

Dear music lovers, I am very glad  that the Liszt Society published in the attached newsletter my essay about Thalberg and Liszt!


Constantin Erbiceanu

Afla detalii...
Pagina: 1234567891011121314
Inapoi