Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Pe urmele creștinismului timpuriu

 În ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, am ținut să trec în revistă cercetările mele și vizitarea unor locuri simbolice ale Creștinismului, preocupare urmărită cu perseverență în ultimele decenii.

Ce-i drept am beneficiat în familie de o educație ecumenică prin respectarea tuturor confesiunilor creștine și asta din motive lesne de înțeles. Străbunicul Acad. Constantin Erbiceanu, istoric al Bisericii și teolog și-a marcat urmașii în tradiția greco-ortodoxă a familiei.
 

Afla detalii...

Despre elite - Constantin Erbiceanu - interviu TVRi (II)

„Un popor fără elite este destinat pieirii”  ne amintește inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu în partea a doua a interviului acordat  jurnalistului TVRi, Sandrino Gavriloaia. 


Sandrino Gavriloaia: Fără îndoială, Erbicenii fac parte din elita istorică a României. Dar ce părere aveți despre elite, care ar mai fi rolul acestora? Credeți că e important ca țara noastră să-și refacă elitele, fie cele distruse sistematic de orânduirea bolșevic-comunistă, fie pe cele risipite în lume? Din păcate, exodul creierelor nu a încetat pentru România... 

Afla detalii...

Despre elite - Constantin Erbiceanu - interviu TVRi (I)

Urmăriți partea întâi a interviului realizat de Sandrino Gavriloaia, jurnalist senior TVRi, cu inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu, descendentul unei ilustre familii de intelectuali și fondator al Fundației Culturale Erbiceanu. 

Inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu s-a relocat în România după o frumoasă carieră în consultanță la prestigioasa firmă de construcții Lahmeyer International din Germania. 

Afla detalii...

La ed.Vremea a aparut recent vol."Jurnalul Regasirii"

La Editura Vremea a aparut recent cu sprijinul financiar al Fundatiei Culturale Erbiceanu volumul "JURNALUL REGASIRII", o interesanta culegere a 4 texte publicate anterior ale eseistului, memorialistului si poetului Dr Cristian Bădiliță cuprinzand urmatoarele titluri: „Nodul gordian”, „Tentația mizantropiei”, „Singurătatea păsării migratoare” și „Godul nordian”.

Afla detalii...

Imprejurari si calitati in destinul unui carturar de altadata

 Două sînt cărțile care, în felul lor, m-au mișcat profund. În ordinea lecturii, prima este Cantemireștii de Ștefan Lemny, a cărei ediție românească a apărut, la Polirom, în 2010. Îi urmează Un cărturar de altădată: Constantin Erbiceanu (1838-1913) de Leonidas Rados, recent apărută la Editura Academiei Române. 

Afla detalii...

Editura ISTROS - 25 de Ani - 1995 - 2020

 Urmare colaborarii cu Fundatia Culturala Erbiceanu in anul 2017 cu ocazia Centenarului de la Revolutiile din Rusia cand s-au publicat 5 volume Editura ISTROS din Braila avand ca director pr Acad. Ionel Candea ne-a conferit Medalia comemorativa a 25 ani de activitate. 

Afla detalii...

Un carturar de altadata: Constantin Erbiceanu (1838-1913)

 Fundatia Culturala Erbiceanu anunta recenta aparitie a volumului dedicat marelui carturar Acad. Constantin Erbiceanu publicat in conditii exceptionale la Editura Academiei Romane. 

 Este o vasta monografie dedicata carierei si indeosebi bogatei opere de istoric, teolog, critic literar, elenist , bizantinolog si muzicolog al ilustrului meu inaintas , carturar si deschizator de drumuri. ...


Afla detalii...

Mihai Dimitrie Sturdza (1934-2020)

 Fundaţia Culturală Erbiceanu anuntă cu tristeţe stingerea din viaţă la Paris a distinsului istoric Mihai Dimitrie Sturdza (1934-2020). Ultima sa vizită la sediul FCE a avut loc în toamna anului 2017 când ne-a dedicat un volum din seria familiilor boiereşti, cu literele D-E, în care figurau atât înaintaşii Erbicenilor cât şi ai Conului Neagu Djuvara. ... 

Afla detalii...

Bibliografia Greaca sau Cartile Grecesti ...

 Avem bucuria să vă trimitem cartea Bibliografia greacă sau cărțile grecești imprimate în Principatele Române în epoca fanariotă și dedicate domnitorilor și boierilor români, scrisă de Constantin Erbiceanu (1838-1913). Această reeditare apare la Editura Enciclopedică, prin purtarea de grijă a Dr. Mihai Țipău, cercetător științific la Institutul de Studii Sud-Est Europene (Academia Română) și fost posibilă prin sprijinul Fundației Culturale Erbiceanu.

Afla detalii...

Dosar dedicat Festivalului Enescu - revista Dilema veche

In numarul 812 al revistei DILEMA in cadrul Dosarului dedicat Festivalului Enescu desfasurat in aceste zile, mi-a fost publicat la rubrica „Melomanii recomanda” un articol pe care am placerea sa-l atasez:

Melomanii recomandă - Dilema veche


Afla detalii...
Pagina: 123456789101112131415
Inapoi