Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Bibliografia Greaca sau Cartile Grecesti ...

 Avem bucuria să vă trimitem cartea Bibliografia greacă sau cărțile grecești imprimate în Principatele Române în epoca fanariotă și dedicate domnitorilor și boierilor români, scrisă de Constantin Erbiceanu (1838-1913). Această reeditare apare la Editura Enciclopedică, prin purtarea de grijă a Dr. Mihai Țipău, cercetător științific la Institutul de Studii Sud-Est Europene (Academia Română) și fost posibilă prin sprijinul Fundației Culturale Erbiceanu.

Afla detalii...

Dosar dedicat Festivalului Enescu - revista Dilema veche

In numarul 812 al revistei DILEMA in cadrul Dosarului dedicat Festivalului Enescu desfasurat in aceste zile, mi-a fost publicat la rubrica „Melomanii recomanda” un articol pe care am placerea sa-l atasez:

Melomanii recomandă - Dilema veche


Afla detalii...

Raportul de activitate 2018

Raportul de activitate 2018

Afla detalii...

Concurs George Enescu 2018

Concursul Enescu 2018 - Secțiunea Pian. De trei ori s-a cântat Rachmaninov, doar Daria a câștigat 15000 de euro

Afla detalii...

Premiul Constanta Erbiceanu la Concursul pentru pian George Enescu

In ziua de 7.08.2018 FCE si ARTEXIM au semnat un Contract de Cooperare privind atribuirea de catre Fundatia Culturala Erbiceanu a Premiului "Constanta Erbiceanu" in valoare de 2.500 Eur, celui mai bine clasat candidat roman la Concursul pentru pian George Enescu, desfasurat intre 1-23 Septembrie 2018.

Afla detalii...

Generaţia Marii Uniri. Ion Flueraş, PSD-istul urât până la moarte de bolşevici.

Generaţia Marii Uniri. Ion Flueraş, PSD-istul urât până la moarte de bolşevici. Constantin Erbiceanu: Comuniştii ne-au dat înapoi doar o cămaşă însângerată şi un ceas.

Afla detalii...

Stingerea din viață a președintelui de onoare, istoricul Neagu Djuvara

Membrii Fundației Culturale Erbiceanu sunt profund mâhniți de stingerea din viață a președintelui său de onoare, istoricul Neagu Djuvara (18/31.08.1916-25.01.2018).

Afla detalii...

RAPORT DE ACTIVITATE AL FUNDAȚIEI CULTURALE ERBICEANU ÎN 2017

În anul 2017, Fundația Culturală Erbiceanu (FCE) a continuat activitățile începute anterior și, totodată, a desfășurat activități noi. 

Din punct de vedere administrativ, având în vedere situația de fapt conturată în ultimii ani, FCE a operat o serie de modificări în documentele statutare care au fost consemnate prin hotărâre judecătorească definitivă în Registrul Asociațiilor și Fundaților – Sector 2. Cea mai importantă modificare constă în introducerea categoriei de „membru FCE”.

Afla detalii...

Un crestin inrobit de turci - Teodor Baconschi

Un crestin inrobit de turci - Teodor Baconschi

Afla detalii...

Tratat despre obiceiurile, ceremoniile și perfidia Turcilor

Editura Humanitas a acceptat propunerea Fundației Culturale Erbiceanu (FCE) să traducă din latină în limba română și să adauge câteva ilustrații semnificative cartea lui George Captivul (zis și Anonimul din Sebeș), Tratat despre obiceiurile, ceremoniile și perfidia Turcilor.

Afla detalii...
Pagina: 1234567891011121314
Inapoi