Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Historia Universitatis Iassiensis, Editura Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi

Editura Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a publicat recent volumul VI/2015 intitulat: Historia Universitatis Iassiensis, cuprinzând interesante contribuţii pentru istoria acestei prestigioase instituţii. Cercetătorul Leonidas Rados prezintă în cadrul secţiei "Viaţa Academică şi istorie universitară" un amplu articol ...

Afla detalii...

Retragere din Concursul International George Enescu

În urma întâlnirii de astăzi, 30 august a.c., la sediul ARTEXIM, Directorul Mihai Constantinescu ne-a informat asupra retragerii din Concursul Internațional George Enescu (secțiunea pian) a celor doi candidați români selecționați. Drept pentru care, la această ediție a concursului, Fundația Culturală Erbiceanu se află în imposibilitate obiectivă de a decerna Premiul Constanța Erbiceanu. Regretăm profund decadența școlii pianistice românești.

Afla detalii...

Evanghelii Apocrife

La Editura Vremea a apărut în aceste zile o noua ediție a volumului EVANGHELII APOCRIFE îngrijită de specialistul în domeniile patristicei și al Noului Testament Dr. Cristian Badiliță. Volumul publicat în excelente condiții grafice a fost realizat cu sprijinul financiar al Fundației Culturale Erbiceanu.

Afla detalii...

Biografiile Dragomanilor greci

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a reeditat volumul "Biografiile Dragomanilor greci" aparut in 1896 în traducerea Acad. Constantin Erbiceanu. Acad. Ioan-Aurel Pop a scris un admirabil Cuvânt de prețuire, iar volumul beneficiază de frumoase ilustrații color și de o Postfață ale cercetătoarelor Rodica Baconski si Alina Pelea.

Afla detalii...

Premiul Constanta Erbiceanu

În ziua de 29 Iunie 2016 s-a încheiat cel de-al 4-lea Contract de Parteneriat între ARTEXIM și FCE privind acordarea Premiului Constanța Erbiceanu celui mai bine plasat candidat român la Concursul internațional de pian George Enescu. După Sorin Creciun (2009), Mihai Ritivoiu (2011) și Adelia Liculescu (2014), așteptăm cu nerăbdare numele viitorului câștigător român care va fi anunțat în 25.09.2016.

Afla detalii...

Studii Teologice si Istorice ale Acad. Constantin Erbiceanu, aparuta la Editura Enciclopedica

La Editura Enciclopedica a aparut volumul: OPERE ALESE Studii Teologice și Istorice de Acad. Constantin Erbiceanu. Această carte vede lumina tiparului din convingerea că fiecare dintre contribuțiile științifice ale străbunicului meu trebuie restituite contemporanilor noștri. Volumul cuprinde ...

Afla detalii...

Colaborare privind publicarea Colectiei intitulate Un secol de comunism

În pregătirea împlinirii a 100 de ani de la evenimentele din Rusia anului 1917, FCE și Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” au convenit o colaborare privind publicarea unei Colecții intitulate "Un secol de comunism". Primul volum apărut recent este dedicat romanului biografic al celebrului scriitor interbelic polonez anti-comunist Ferdinand A. Ossendowski, intitulat Lenin-dumnezeul celor fără Dumnezeu. 

Afla detalii...

Biografii Personalitati Romane de Succes

Asociația Europeană de Dezvoltare Biografică a publicat recent "Dictionarul oamenilor de succes din Romania" cuprinzând un număr impresionant de biografii ale unor personalități române de succes din numeroase domenii. Între acestea prezentarea succintă a Prof. Neagu Djuvara (n. 1916), Președinte de Onoare al Fundației Culturale Erbiceanu (FCE), cât și a Președintelui Fondator al acesteia, Inginer Constantin Laurențiu Erbiceanu(n. 1939). 

Afla detalii...

Evanghelia dupa Luca

La Editura Vremea a apărut în această săptămână EVANGHELIA DUPĂ LUCA, text bilingv (greacă-română), tradus și comentat, însoțit de note patristice, de Dr. CRISTIAN BĂDILIȚĂ. Impunătorul volum de 740 pagini desăvârșește seria celor patru Evanghelii. 

Colecția Marilor Texte ale Creștinismului apare cu sprijinul FUNDAȚIEI CULTURALE ERBICEANU.

Afla detalii...

Trei romane mistice ale antichitatii

 În ultima lună a anului 2015 a apărut la Editura Vremea (condusă de doamna Silvia Colfescu) volumul Trei romane mistice ale antichitatii. Iosif și Aseneth, Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam. Cartea a fost publicată în cadrul colecției "Marile texte ale creștinismului", în traducerea din limba greacă , însoțită de comentarii și adnotări, de Dr. Cristian Badiliță, istoric al creștinismului timpuriu. Ediția de față a apărut cu sprijinul financiar al FUNDAȚIEI CULTURALE ERBICEANU.

Afla detalii...
Pagina: 123456789101112131415
Inapoi