Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Nouă înregistrare a unor concerte de George Enescu

Nouă înregistrare a unor concerte de George Enescu: 2 opusuri enesciene necunoscute marelui public. Ambele opusuri datează din tinerețea compozitorului român și nu fuseseră înregistrate în prealabil. Înregistrare realizată de NDR Philharmonie Orchestra la Hanovra în Mai 2021. Dirijor cunoscutul compozitor Peter Ruzicka a cărui opera CELAN a fost prezentată la București în cadrul unui Festival Enescu. 

Afla detalii...

AMINTIRI DIN ISTORIA BISERICEASCĂ, de la 1750-1800 de Serghios Makreos, după ediția originală din 1901

În continuarea seriei dedicată lucrărilor Acad. Constantin Erbiceanu (1838-1913), elenist, istoric și teolog, Vice-Președinte al Academiei Române, a apărut la Editura Enciclopedică traducerea volumului AMINTIRI DIN ISTORIA BISERICEASCĂ, de la 1750-1800 de Serghios Makreos, după ediția originală din 1901.

Afla detalii...

FCE finanțează Sfinți păgâni, iudei și creștini, realizată de Dr. Cristian Bădiliță

Sfinți păgâni, iudei și creștini încheie Trilogia Înțelepciunii Antice, din care face parte: Plotin, un mistic păgân și Platono-polis sau Împăcarea cu filozofia. Fără contribuția FCE, probabil apariția s-ar fi amânat sine die.

Afla detalii...

THE LISZT SOCIETY Newsletter No 144 – 2021 Q3

Vom publica azi un fragment din Buletinul informativ al "THE LISZT SOCIETY", despre faimosul violonist norvegian Ole Bull (1810-1880, născut și decedat în Bergen). Textul este în Engleză.

Afla detalii...

FCE finanțează o nouă traducere a Infernului lui Dante, realizată de Dr. Cristian Bădiliță

FCE a finanțat o nouă traducere a Infernului lui Dante, realizată de Dr Cristian Bădiliță, ilustrată de Marian Zidaru, volum apărut recent la Editura Vremea.

Marele scriitor italian Dante Alighieri a murit în 14 Septembrie 1321 la Ravenna.  Mormântul sau și grădina înconjurătoare precum și Mănăstirea Franciscanilor învecinată sunt declarate Zona di Silenzio în cinstea marelui poet național italian, iar din anul 2015 mormântul este păzit de poliție de teama unui atentat terorist islamic. Opera principală a lui Dante este compusă din cele 100 Capitole ale Divinei Comedii. 

Afla detalii...

Decorație atribuită unchiului Eduard Erbiceanu

De ziua eroilor (10 iunie), am plăcerea să prezint această decorație atribuită fratelui bunicului, Eduard Erbiceanu (1878 - 1918), mort pentru Patrie, în campania de realipire a Basarabiei.

Afla detalii...

"The Liszt Society's Journal" despre călătoria lui Liszt în spațiul românesc în 1846

A fost publicat în "The Liszt Society's Journal" articolul scris despre călătoria lui Liszt în spațiul românesc în 1846.

Afla detalii...

Nouă traducere a "INFERNULUI", finanțată de FCE

Anul acesta se aniversează 7 secole de la terminarea celebrei DIVINA COMEDIE de către ilustrul poet italian DANTE(1265-1321).
Cu această ocazie FCE a finanțat o nouă traducere a INFERNULUI , realizată și comentată de Dr. Cristian Badilita .
Volumul a apărut în ziua de 11.03.2021 la Editura VREMEA, în cadrul seriei Marile Texte ale Creștinismului.

Afla detalii...

PLOTIN, un mistic păgân de Dr. Cristian Bădiliță

Fundația Culturala Erbiceanu a finanțat editarea volumului PLOTIN , un mistic păgân de Dr. Cristian Bădiliță , care a apărut recent la Editura VREMEA.

Plotin, alături de Platon și Pitagora împlinește o triadă sacră a neoplatonismului și prezintă un mare interes pentru studierea filozofiei antice pre-creștine.

Afla detalii...

Placido Domingo – 80 sau... de 4X20 de ani!

Pe 23 ianuarie, postul de radio România Muzical l-a aniversat pe Placido Domingo cu ocazia împlinirii a 80 ani dedicându-i emisiunea “Seara de Opera”. Cu aceasta ocazie, realizatoarea emisiunii, Luminita Arvunescu, i-a luat un amplu interviu Președintelui FCE Constantin Constantin Laurențiu Erbiceanu

Afla detalii...
Pagina: 1234567891011121314
Inapoi