ŞTIRI

Premiul Constanta Erbiceanu

În ziua de 29 Iunie 2016 s-a încheiat cel de-al 4-lea Contract de Parteneriat între ARTEXIM și FCE privind acordarea Premiului Constanța Erbiceanu celui mai bine plasat candidat român la Concursul internațional de pian George Enescu. După Sorin Creciun (2009), Mihai Ritivoiu (2011) și Adelia Liculescu (2014), așteptăm cu nerăbdare numele viitorului câștigător român care va fi anunțat în 25.09.2016.

Afla detalii...

Studii Teologice si Istorice ale Acad. Constantin Erbiceanu, aparuta la Editura Enciclopedica

La Editura Enciclopedica a aparut volumul: OPERE ALESE Studii Teologice și Istorice de Acad. Constantin Erbiceanu. Această carte vede lumina tiparului din convingerea că fiecare dintre contribuțiile științifice ale străbunicului meu trebuie restituite contemporanilor noștri. Volumul cuprinde ...

Colaborare privind publicarea Colectiei intitulate Un secol de comunism

În pregătirea împlinirii a 100 de ani de la evenimentele din Rusia anului 1917, FCE și Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” au convenit o colaborare privind publicarea unei Colecții intitulate "Un secol de comunism". Primul volum apărut recent este dedicat romanului biografic al celebrului scriitor interbelic polonez anti-comunist Ferdinand A. Ossendowski, intitulat Lenin-dumnezeul celor fără Dumnezeu.

Biografii Personalitati Romane de Succes

Asociația Europeană de Dezvoltare Biografică a publicat recent "Dictionarul oamenilor de succes din Romania" cuprinzând un număr impresionant de biografii ale unor personalități române de succes din numeroase domenii. Între acestea prezentarea succintă a Prof. Neagu Djuvara (n. 1916), Președinte de Onoare al Fundației Culturale Erbiceanu (FCE), cât și a Președintelui Fondator al acesteia, Inginer Constantin Laurențiu Erbiceanu(n. 1939).

Evanghelia dupa Luca

La Editura Vremea a apărut în această săptămână EVANGHELIA DUPĂ LUCA, text bilingv (greacă-română), tradus și comentat, însoțit de note patristice, de Dr. CRISTIAN BĂDILIȚĂ. Impunătorul volum de 740 pagini desăvârșește seria celor patru Evanghelii.

Colecția Marilor Texte ale Creștinismului apare cu sprijinul FUNDAȚIEI CULTURALE ERBICEANU.

Afla detalii...

Trei romane mistice ale antichitatii

În ultima lună a anului 2015 a apărut la Editura Vremea (condusă de doamna Silvia Colfescu) volumul Trei romane mistice ale antichitatii. Iosif și Aseneth, Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam. Cartea a fost publicată în cadrul colecției "Marile texte ale creștinismului", în traducerea din limba greacă , însoțită de comentarii și adnotări, de Dr. Cristian Badiliță, istoric al creștinismului timpuriu. Ediția de față a apărut cu sprijinul financiar al FUNDAȚIEI CULTURALE ERBICEANU.

Donatie catre Biblioteca Academiei Romane

Presedintele FCE a donat Bibliotecii Academiei Romane un numar de 5 volume editate cu sprijinul Fundatiei Culturale Erbiceanu. Scrisoarea de confirmare si multumire a conducerii Bibliotecii este atasata.

Apocalipsa lui Ioan, editia II-a

Săptămâna trecută a apărut la Editura Vremea ediția II-a a Apocalipsei lui Ioan, volum editat cu sprijinul Fundației Culturale Erbiceanu. Acesta face parte din proiectul de traducere comentată a cărților Noului Testament, de clasicistul și patrologul Cristian Bădilita.

Dinastia Erbicenilor

Inginerul Petre Covacef s-a stins din viață în primavara acestui an, fără a reuși să termine volumul IV din lucrarea Istoria Portului Constanța, volum pe care Fundația Culturală Erbiceanu l-a sponsorizat. Din obligație și din amabilitate față de mine, Petre Covacef l-a intitulat Dinastia Erbicenilor.

Proiectul de traducere comentată a Noului Testament

Fidelă misiunii pentru care a fost înfiinţată, Fundaţia Culturală Erbiceanu a sprijinit proiectul clasicistului, biblistului şi patrologului Cristian Bădiliţă de traducere comentată a cărţilor care compun Noul Testament. Începută în 2010, colaborarea neîntreruptă cu cercetătorul Cristian Bădiliţă a fost încununată recent de apariţia celei de-a doua ediţii, revăzută şi adăugită, a Evangheliei după Matei, la Editura Vremea.

Pagina: 12345678910