ŞTIRI

La ed.Vremea a aparut recent vol."Jurnalul Regasirii"

La Editura Vremea a aparut recent cu sprijinul financiar al Fundatiei Culturale Erbiceanu volumul "JURNALUL REGASIRII", o interesanta culegere a 4 texte publicate anterior ale eseistului, memorialistului si poetului Dr Cristian Bădiliță cuprinzand urmatoarele titluri: „Nodul gordian”, „Tentația mizantropiei”, „Singurătatea păsării migratoare” și „Godul nordian”.

Afla detalii...

Imprejurari si calitati in destinul unui carturar de altadata

Două sînt cărțile care, în felul lor, m-au mișcat profund. În ordinea lecturii, prima este Cantemireștii de Ștefan Lemny, a cărei ediție românească a apărut, la Polirom, în 2010. Îi urmează Un cărturar de altădată: Constantin Erbiceanu (1838-1913) de Leonidas Rados, recent apărută la Editura Academiei Române.

Editura ISTROS - 25 de Ani - 1995 - 2020

Urmare colaborarii cu Fundatia Culturala Erbiceanu in anul 2017 cu ocazia Centenarului de la Revolutiile din Rusia cand s-au publicat 5 volume Editura ISTROS din Braila avand ca director pr Acad. Ionel Candea ne-a conferit Medalia comemorativa a 25 ani de activitate.

Afla detalii...

Un carturar de altadata: Constantin Erbiceanu (1838-1913)

Fundatia Culturala Erbiceanu anunta recenta aparitie a volumului dedicat marelui carturar Acad. Constantin Erbiceanu publicat in conditii exceptionale la Editura Academiei Romane.

Este o vasta monografie dedicata carierei si indeosebi bogatei opere de istoric, teolog, critic literar, elenist , bizantinolog si muzicolog al ilustrului meu inaintas , carturar si deschizator de drumuri. ...

Afla detalii...

Mihai Dimitrie Sturdza (1934-2020)

Fundaţia Culturală Erbiceanu anuntă cu tristeţe stingerea din viaţă la Paris a distinsului istoric Mihai Dimitrie Sturdza (1934-2020). Ultima sa vizită la sediul FCE a avut loc în toamna anului 2017 când ne-a dedicat un volum din seria familiilor boiereşti, cu literele D-E, în care figurau atât înaintaşii Erbicenilor cât şi ai Conului Neagu Djuvara. ...

Afla detalii...

Bibliografia Greaca sau Cartile Grecesti ...

Avem bucuria să vă trimitem cartea Bibliografia greacă sau cărțile grecești imprimate în Principatele Române în epoca fanariotă și dedicate domnitorilor și boierilor români, scrisă de Constantin Erbiceanu (1838-1913). Această reeditare apare la Editura Enciclopedică, prin purtarea de grijă a Dr. Mihai Țipău, cercetător științific la Institutul de Studii Sud-Est Europene (Academia Română) și fost posibilă prin sprijinul Fundației Culturale Erbiceanu.

Dosar dedicat Festivalului Enescu - revista Dilema veche

In numarul 812 al revistei DILEMA in cadrul Dosarului dedicat Festivalului Enescu desfasurat in aceste zile, mi-a fost publicat la rubrica „Melomanii recomanda” un articol pe care am placerea sa-l atasez:

Melomanii recomandă - Dilema veche

Raportul de activitate 2018

Concurs George Enescu 2018

Concursul Enescu 2018 - Secțiunea Pian. De trei ori s-a cântat Rachmaninov, doar Daria a câștigat 15000 de euro

Premiul Constanta Erbiceanu la Concursul pentru pian George Enescu

In ziua de 7.08.2018 FCE si ARTEXIM au semnat un Contract de Cooperare privind atribuirea de catre Fundatia Culturala Erbiceanu a Premiului "Constanta Erbiceanu" in valoare de 2.500 Eur, celui mai bine clasat candidat roman la Concursul pentru pian George Enescu, desfasurat intre 1-23 Septembrie 2018.

Pagina: 123456789101112