Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Vespasian Erbiceanu (1865-1943)

 Un nou inaintas al familiei Erbiceanu a fost recuperat din uitare. Este vorba de Vespasian Erbiceanu (1865-1943), ilustru magistrat care a romanizat justitia din Basarabia in perioada interbelica. Personalitatea lui, devenit si Membru al Academiei Romane, a fost evocata in monografia intocmita de Conf. Sorin Radu si publicata la cunoscuta editura Cetatea de Scaun la finele anului 2014.

Afla detalii...

Contract de Sponzorizare

 In ziua de 23.02.2015 FCE a incheiat cu Dr. Gheorghe Mihai Tipau un Contract de Sponzorizare pentru republicarea intr-o editie modernizata si comentata a unor articole publicate de Acad. Constantin Erbiceanu in special in Revista Biserica Ortodoxa Romana dat fiind ca numeroase comunicari de specialitate au ramas valabile, dar au devenit inaccesibile.

Afla detalii...

Premiul Constanţa Erbiceanu

 Sâmbăta 27 Septembrie în cadrul festiv al Ateneului Român s-a desfăşurat Gala laureaţilor Concursului de pian George Enescu. 

 Pe lângă cele 3 Premii acordate de organizatorii concursului (Guvernul României, ICR, Artexim), Fundaţia Culturală Erbiceanu a atribuit celui mai bine clasat candidat român, Adela Liculescu Premiul Constanţa Erbiceanu în valoare de 2.500 Eur.

Afla detalii...

Lansarea Volumului de Convorbiri Trei vieţi într-una

   Vineri 3 Octombrie ora 18.30 va avea loc la Librăria Cărtureşti (Ceainărie) lansarea volumului de Convorbiri: "Trei vieţi într-una" apărut la Editura Curtea Veche. Vorbesc Neagu Djuvara, Doina Jela şi autorii.

     Participarea prietenilor şi cunoscuţilor e binevenită

Afla detalii...

Eveniment

 Vineri, 23 mai 2014, ora 18 00, la Biblioteca Naţională a României Fundaţia Culturală Erbiceanu va acorda, în memoria Acad. Constantin Erbiceanu (1838-1913), cunoscut teolog , elenist şi istoric, Premiul purtându-i numele, Domnului Cristian Bădiliţă, teolog, cu contribuţii majore în studierea creştinismului timpuriu,

Afla detalii...

Comunicări Revista ACADEMICA

Revista ACADEMICA (editată de Academia Română) cuprinde în Nr 1-2 din Ianuarie-Februarie 2014 comunicările prezentate în Aula Academiei Române cu ocazia Comemorării Centenarului de la stingerea din viaţă a Academicianului Constantin Erbiceanu (1838-1913) după cum urmează :

Afla detalii...

Cofinanţare publicare revistă la Editura Academiei

Reputatul Institut de Studii Sud-Est Europene aparţinând Academiei Române publică anual o revistă de specialitate difuzată în ţară şi îndeosebi în străinătate. ... 

Afla detalii...

Comemorare

În ziua de 24 Octombrie 2013 în marea Aulă a Academiei Române a avut loc ceremonia Comemorării festive a Centenarului de la stingerea diin viaţă a Acad. Constantin Erbiceanu (1838-1913) istoric, teolog, muzicolog ...

Afla detalii...

Donaţie

Urmare recentelor apariţii a unor volume prin grija şi finanţarea Fundaţiei Culturale Erbiceanu precum reeditarea la Editura Enciclopedica a lucrării Acad Constantin Erbiceanu: ULFILA, apărută în 1898...

Afla detalii...

Reorganizare

Începând cu ziua de 7.07.2013 Vice-Preşedintele FCE, Dl Filip-Lucian Iorga şi Secretarul General D-l Alin Saidac şi-au încetat activitatea în cadrul FCE din motive personale.

Afla detalii...
Pagina: 1234567891011121314
Inapoi