Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Trei romane mistice ale antichitatii

 În ultima lună a anului 2015 a apărut la Editura Vremea (condusă de doamna Silvia Colfescu) volumul Trei romane mistice ale antichitatii. Iosif și Aseneth, Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam. Cartea a fost publicată în cadrul colecției "Marile texte ale creștinismului", în traducerea din limba greacă , însoțită de comentarii și adnotări, de Dr. Cristian Badiliță, istoric al creștinismului timpuriu. Ediția de față a apărut cu sprijinul financiar al FUNDAȚIEI CULTURALE ERBICEANU.

Afla detalii...

Donatie catre Biblioteca Academiei Romane

 Presedintele FCE a donat Bibliotecii Academiei Romane un numar de 5 volume editate cu sprijinul Fundatiei Culturale Erbiceanu. Scrisoarea de confirmare si multumire a conducerii Bibliotecii este atasata.

Afla detalii...

Apocalipsa lui Ioan, editia II-a

 Săptămâna trecută a apărut la Editura Vremea ediția II-a a Apocalipsei lui Ioan, volum editat cu sprijinul Fundației Culturale Erbiceanu. Acesta face parte din proiectul de traducere comentată a cărților Noului Testament, de clasicistul și patrologul Cristian Bădilita.

Afla detalii...

Dinastia Erbicenilor

 Inginerul Petre Covacef s-a stins din viață în primavara acestui an, fără a reuși să termine volumul IV din lucrarea Istoria Portului Constanța, volum pe care Fundația Culturală Erbiceanu l-a sponsorizat. Din obligație și din amabilitate față de mine, Petre Covacef l-a intitulat Dinastia Erbicenilor.

Afla detalii...

Proiectul de traducere comentată a Noului Testament

 Fidelă misiunii pentru care a fost înfiinţată, Fundaţia Culturală Erbiceanu a sprijinit proiectul clasicistului, biblistului şi patrologului Cristian Bădiliţă de traducere comentată a cărţilor care compun Noul Testament. Începută în 2010, colaborarea neîntreruptă cu cercetătorul Cristian Bădiliţă a fost încununată recent de apariţia celei de-a doua ediţii, revăzută şi adăugită, a Evangheliei după Matei, la Editura Vremea.

Afla detalii...

Bustul din bronz al istoricului roman Trandafir Djuvara (1836-1935)

 Fundaţia Culturală Erbiceanu, din încredinţarea Prof. Neagu Djuvara şi cu consimţământul d-lui Director Andrei Dimitriu, a luat iniţiativa de a aduce în clădirea Ateneului Român care adăposteşte Filarmonica George Enescu bustul din bronz al diplomatului, istoricului şi mecena roman Trandafir Djuvara (1836-1935).

Afla detalii...

Donatie

 Presedintele de onoare a FCE Prof. Neagu Djuvara a donat in ziua de 11 Mai bustul de bronz al bunicului sau diplomatul Trandafir Djuvara (1856-1935), unul din ctitorii Ateneului Roman, Filarmonicii George Enescu. 

Afla detalii...

Bursa Maria Braescu

 Bursa Maria Braescu in valoare de 2.000 Eur destinata unor tineri doctori romani care urmeaza sa petreaca stagii de specializare medicala in Franta, va fi acordata de catre FCE si Presedintele ei de Onoare Prof. Neagu Djuvara d-rei Dr Medic neurolog Diana Madalina Mitroi, care va urma incepand din 29.04. ac. un stagiu la Hopital Salpetriere din Paris.

Afla detalii...

Comemorare Centenar Revolutie Rusa din 7.11.1917

 O colectie de scrieri si traduceri dedicata comemorarii Centenarului criminalei Revolutii Ruse din 7.11.1917 va fi coordonata de FCE si publicata la Editura Istros din Braila conform Contractului de editare din 9.02.2015. Primele 2 volume ce vor apare la finele acestui an, au traduceri contractate si cu avansuri achitate in martie resp. aprilie ac. de catre FCE ...

Afla detalii...

Vespasian Erbiceanu (1865-1943)

 Un nou inaintas al familiei Erbiceanu a fost recuperat din uitare. Este vorba de Vespasian Erbiceanu (1865-1943), ilustru magistrat care a romanizat justitia din Basarabia in perioada interbelica. Personalitatea lui, devenit si Membru al Academiei Romane, a fost evocata in monografia intocmita de Conf. Sorin Radu si publicata la cunoscuta editura Cetatea de Scaun la finele anului 2014.

Afla detalii...
Pagina: 123456789101112131415
Inapoi