INTERSECȚII CULTURALE. Un eveniment complex dedicat reginei poete Carmen Sylva.

În seara zilei de marți, 19 decembrie, a avut loc un eveniment cultural de excepție la sediul Institutului Goethe din București, sub auspiciile distinsului Director, Domnul Joachim Umlauf. Această serată culturală, la care a fost prezentă și conducerea FCE, a fost marcată de deschiderea unui vernisaj impresionant dedicat Reginei Elisabeta, cunoscută și sub numele de Carmen Sylva. Curatorul expoziției, expertul în artă Adrian Buga, a prezentat publicului o colecție rară de obiecte, cărți, documente și fotografii aparținând celebrei suverane, colecție pe care a reușit să o adune de-a lungul anilor.

În discursul său, Adrian Buga a evidențiat contribuția semnificativă a Reginei Elisabeta la promovarea culturii românești și la sprijinirea și promovarea internațională a unor artiști eminenți, precum pictorul Nicolae Grigorescu și muzicianul George Enescu.

Serata a continuat cu un recital extraordinar susținut de pianistul Sorin Creciun, venit special din Berlin. Sorin Creciun, laureat al prestigiosului Premiu Constanța Erbiceanu din 2009, în cadrul Concursului Internațional George Enescu, a interpretat cu măiestrie și virtuozitate piese remarcabile. Printre acestea s-au numărat Marea Poloneză de Frederic Chopin, dar și o serie de variațiuni pe teme celebre, de la Joseph Strauss la Dmitri Șostakovici, demonstrând astfel talentul și versatilitatea sa excepțională.