Participare FCE la lansarea de carte a lui DUMITRU FĂINIȘI – VIAȚA E FRUMOASĂ DACĂ NU O DRAMATIZEZI

În ziua de joi 14.12 a avut loc la Muzeul Literaturii Române lansarea volumului biografic al distinsului economist Dumitru Făiniși, intitulat "Viața e frumoasă dacă nu o dramatizezi" (Confesiuni de Centenar) publicat recent la Editgraph Buzău sub îngrijirea doamnei Annie Muscă. Numeroși prieteni și cunoscuți ai FCE se aflau în sală fiind efectiv evocați nominal în ultimul capitol al volumului intitulat FLAVIA. Am participat acum 2 luni la aniversarea celor 99 ani ai autorului și așteptăm desigur în anul ce urmează petrecerea de centenar garantată prin grija d-nei Dr. Flavia!

Născut într-un an crucial, 1924, chiar în preajma dispariției lui Lenin și ascensiunii lui Stalin, protagonistul biografiei noastre a traversat multiple epoci istorice. A trăit prin criza economică din 1933, a simțit rigorile dictaturii carliste, a fost martor la cutremurul din 1940, la evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial, la greutățile foametei și la declinul mișcării legionare. A asistat atât la venirea, cât și la plecarea regimului comunist și chiar la fenomenul încălzirii globale. Dumitru Făiniși a avut o viață plină de evenimente și provocări. Detaliile fascinante ale parcursului său unic și modul în care a făcut față situațiilor dificile vor fi dezvăluite în această biografie. Apreciind înotul, călătoriile, lectura și compania oamenilor de calitate, la venerabila vârstă de 99 de ani, protagonistul nostru împărtășește o filozofie de viață simplă, dar profundă: „Viața este frumoasă, atâta timp cât nu o complici”, așa cum menționează Annie Muscă pe coperta cărții.

Autorul biografiei, cu o dedicație remarcabilă, a reușit să contureze nu doar un portret individual, ci și un tablou al epocii pe care personajul a parcurs-o cu determinare. Bazându-se pe ani de cercetare, interviuri, explorări arhivistice și întâlniri, biograful a reușit să compileze o lucrare care nu lasă niciun detaliu la voia întâmplării, evidențiind astfel seriozitatea și acuratețea demersului său.