Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

Vizita Dlui Constantin Laurenţiu Erbiceanu la şcoala din comuna Erbiceni

Miercuri, 9 mai 2012, Dl Constantin Laurenţiu Erbiceanu a efectuat, împreună cu Dl Nicolae Drăguşin, o vizită în comuna Erbiceni (jud. Iaşi). Vizita s-a desfăşurat la invitaţia Dnei Prof. Lorena Florescu, directorul Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Erbiceni care, începând cu acest an, va purta numele „Acad. Constantin Erbiceanu”.

 

Primirea a fost făcută de către Dna Director şi Preotul Bisericii „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”. Evenimentul a inclus alocuţiuni din partea directorului şcolii, a Arhimandritului Mihail Daniliuc (fiu al satului şi autor al unor lucrări dedicate academicianului Constantin Erbiceanu) şi a Dlui Constantin Laurenţiu Erbiceanu. După aceasta, elevii şcolii au oferit un mic program artistic. Vizita s-a încheiat cu un bufet oferit de corpul profesoral al şcolii.

 

Cu această ocazie, Dl Primar Constantin Ivan a anunţat că va propune în cadrul şedinţei consiliului local al Primăriei Erbiceni acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Comunei Erbiceni Dlui Constantin Laurenţiu Erbiceanu, în data de 21 mai a.c.

 

În cuvântul de mulţumire, Preşedintele Fundaţiei Culturale Erbiceanu a prezentat donaţia de carte pe care a încredinţat-o şcolii şi a promis că îşi va face un obicei din a reveni periodic în comuna natală a străbunicului său. În încheierea evenimentului, Dna Prof. Lorena Florescu a propus ca vizita strănepotului patronului acestei şcoli să marcheze începutul Zilelor Şcolii din Erbiceni (9-10 mai).

 

Inapoi