Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Bustul din bronz al istoricului roman Trandafir Djuvara (1836-1935)

 Fundaţia Culturală Erbiceanu, din încredinţarea Prof. Neagu Djuvara şi cu consimţământul d-lui Director Andrei Dimitriu, a luat iniţiativa de a aduce în clădirea Ateneului Român care adăposteşte Filarmonica George Enescu bustul din bronz al diplomatului, istoricului şi mecena roman Trandafir Djuvara (1836-1935).

Afla detalii...

Donatie

 Presedintele de onoare a FCE Prof. Neagu Djuvara a donat in ziua de 11 Mai bustul de bronz al bunicului sau diplomatul Trandafir Djuvara (1856-1935), unul din ctitorii Ateneului Roman, Filarmonicii George Enescu. 

Afla detalii...

Bursa Maria Braescu

 Bursa Maria Braescu in valoare de 2.000 Eur destinata unor tineri doctori romani care urmeaza sa petreaca stagii de specializare medicala in Franta, va fi acordata de catre FCE si Presedintele ei de Onoare Prof. Neagu Djuvara d-rei Dr Medic neurolog Diana Madalina Mitroi, care va urma incepand din 29.04. ac. un stagiu la Hopital Salpetriere din Paris.

Afla detalii...

Comemorare Centenar Revolutie Rusa din 7.11.1917

 O colectie de scrieri si traduceri dedicata comemorarii Centenarului criminalei Revolutii Ruse din 7.11.1917 va fi coordonata de FCE si publicata la Editura Istros din Braila conform Contractului de editare din 9.02.2015. Primele 2 volume ce vor apare la finele acestui an, au traduceri contractate si cu avansuri achitate in martie resp. aprilie ac. de catre FCE ...

Afla detalii...

Vespasian Erbiceanu (1865-1943)

 Un nou inaintas al familiei Erbiceanu a fost recuperat din uitare. Este vorba de Vespasian Erbiceanu (1865-1943), ilustru magistrat care a romanizat justitia din Basarabia in perioada interbelica. Personalitatea lui, devenit si Membru al Academiei Romane, a fost evocata in monografia intocmita de Conf. Sorin Radu si publicata la cunoscuta editura Cetatea de Scaun la finele anului 2014.

Afla detalii...

Contract de Sponzorizare

 In ziua de 23.02.2015 FCE a incheiat cu Dr. Gheorghe Mihai Tipau un Contract de Sponzorizare pentru republicarea intr-o editie modernizata si comentata a unor articole publicate de Acad. Constantin Erbiceanu in special in Revista Biserica Ortodoxa Romana dat fiind ca numeroase comunicari de specialitate au ramas valabile, dar au devenit inaccesibile.

Afla detalii...

Premiul Constanţa Erbiceanu

 Sâmbăta 27 Septembrie în cadrul festiv al Ateneului Român s-a desfăşurat Gala laureaţilor Concursului de pian George Enescu. 

 Pe lângă cele 3 Premii acordate de organizatorii concursului (Guvernul României, ICR, Artexim), Fundaţia Culturală Erbiceanu a atribuit celui mai bine clasat candidat român, Adela Liculescu Premiul Constanţa Erbiceanu în valoare de 2.500 Eur.

Afla detalii...

Lansarea Volumului de Convorbiri Trei vieţi într-una

   Vineri 3 Octombrie ora 18.30 va avea loc la Librăria Cărtureşti (Ceainărie) lansarea volumului de Convorbiri: "Trei vieţi într-una" apărut la Editura Curtea Veche. Vorbesc Neagu Djuvara, Doina Jela şi autorii.

     Participarea prietenilor şi cunoscuţilor e binevenită

Afla detalii...

Eveniment

 Vineri, 23 mai 2014, ora 18 00, la Biblioteca Naţională a României Fundaţia Culturală Erbiceanu va acorda, în memoria Acad. Constantin Erbiceanu (1838-1913), cunoscut teolog , elenist şi istoric, Premiul purtându-i numele, Domnului Cristian Bădiliţă, teolog, cu contribuţii majore în studierea creştinismului timpuriu,

Afla detalii...

Comunicări Revista ACADEMICA

Revista ACADEMICA (editată de Academia Română) cuprinde în Nr 1-2 din Ianuarie-Februarie 2014 comunicările prezentate în Aula Academiei Române cu ocazia Comemorării Centenarului de la stingerea din viaţă a Academicianului Constantin Erbiceanu (1838-1913) după cum urmează :

Afla detalii...
Pagina: 123456789101112131415
Inapoi