Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Stingerea din viață a președintelui de onoare, istoricul Neagu Djuvara

Membrii Fundației Culturale Erbiceanu sunt profund mâhniți de stingerea din viață a președintelui său de onoare, istoricul Neagu Djuvara (18/31.08.1916-25.01.2018).

Afla detalii...

RAPORT DE ACTIVITATE AL FUNDAȚIEI CULTURALE ERBICEANU ÎN 2017

În anul 2017, Fundația Culturală Erbiceanu (FCE) a continuat activitățile începute anterior și, totodată, a desfășurat activități noi. 

Din punct de vedere administrativ, având în vedere situația de fapt conturată în ultimii ani, FCE a operat o serie de modificări în documentele statutare care au fost consemnate prin hotărâre judecătorească definitivă în Registrul Asociațiilor și Fundaților – Sector 2. Cea mai importantă modificare constă în introducerea categoriei de „membru FCE”.

Afla detalii...

Un crestin inrobit de turci - Teodor Baconschi

Un crestin inrobit de turci - Teodor Baconschi

Afla detalii...

Tratat despre obiceiurile, ceremoniile și perfidia Turcilor

Editura Humanitas a acceptat propunerea Fundației Culturale Erbiceanu (FCE) să traducă din latină în limba română și să adauge câteva ilustrații semnificative cartea lui George Captivul (zis și Anonimul din Sebeș), Tratat despre obiceiurile, ceremoniile și perfidia Turcilor.

Afla detalii...

Al VI-lea volum al Marilor familii boeresti din Tara Romaneasca si Moldova

La Editura Corint a aparut recent cel de-al VI-lea volum al Marilor familii boeresti din Tara Romaneasca si Moldova, avand drept coordonator si coautor pe Mihai D. Sturdza.

Afla detalii...

Neagu Djuvara, Presedintele de onoare a FCE primeste gradul de General de Brigada

In ziua de 15.05.2017, Presedintele Romaniei Klaus Iohannis i-a conferit Prof. Neagu Djuvara, Presedintele de onoare a FCE gradul de General de Brigada. Membri FCE l-au felicitat si sarbatorit cu sampanie si tort.

Afla detalii...

Historia Universitatis Iassiensis, Editura Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi

Editura Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a publicat recent volumul VI/2015 intitulat: Historia Universitatis Iassiensis, cuprinzând interesante contribuţii pentru istoria acestei prestigioase instituţii. Cercetătorul Leonidas Rados prezintă în cadrul secţiei "Viaţa Academică şi istorie universitară" un amplu articol ...

Afla detalii...

Retragere din Concursul International George Enescu

În urma întâlnirii de astăzi, 30 august a.c., la sediul ARTEXIM, Directorul Mihai Constantinescu ne-a informat asupra retragerii din Concursul Internațional George Enescu (secțiunea pian) a celor doi candidați români selecționați. Drept pentru care, la această ediție a concursului, Fundația Culturală Erbiceanu se află în imposibilitate obiectivă de a decerna Premiul Constanța Erbiceanu. Regretăm profund decadența școlii pianistice românești.

Afla detalii...

Evanghelii Apocrife

La Editura Vremea a apărut în aceste zile o noua ediție a volumului EVANGHELII APOCRIFE îngrijită de specialistul în domeniile patristicei și al Noului Testament Dr. Cristian Badiliță. Volumul publicat în excelente condiții grafice a fost realizat cu sprijinul financiar al Fundației Culturale Erbiceanu.

Afla detalii...

Biografiile Dragomanilor greci

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a reeditat volumul "Biografiile Dragomanilor greci" aparut in 1896 în traducerea Acad. Constantin Erbiceanu. Acad. Ioan-Aurel Pop a scris un admirabil Cuvânt de prețuire, iar volumul beneficiază de frumoase ilustrații color și de o Postfață ale cercetătoarelor Rodica Baconski si Alina Pelea.

Afla detalii...
Pagina: 123456789101112131415
Inapoi