De ziua eroilor (10 iunie), am plăcerea să prezint această decorație atribuită fratelui bunicului, Eduard Erbiceanu (1878 - 1918), mort pentru Patrie, în campania de realipire a Basarabiei.
Afla detalii...A fost publicat în "The Liszt Society's Journal" articolul scris despre călătoria lui Liszt în spațiul românesc în 1846.
Afla detalii...
Fundația Culturala Erbiceanu a finanțat editarea volumului PLOTIN , un mistic păgân de Dr. Cristian Bădiliță , care a apărut recent la Editura VREMEA.
Plotin, alături de Platon și Pitagora împlinește o triadă sacră a neoplatonismului și prezintă un mare interes pentru studierea filozofiei antice pre-creștine.
Afla detalii...Pe 23 ianuarie, postul de radio România Muzical l-a aniversat pe Placido Domingo cu ocazia împlinirii a 80 ani dedicându-i emisiunea “Seara de Opera”. Cu aceasta ocazie, realizatoarea emisiunii, Luminita Arvunescu, i-a luat un amplu interviu Președintelui FCE Constantin Constantin Laurențiu Erbiceanu
Afla detalii...
Fiind actualmente blocat la București, dat fiind pandemia, îmi reamintesc diferite evenimente si personaje pe care le-am întâlnit în cursul îndelungatului meu sejur african. Fiind în Mali - de pildă - la șantierul hidrocentralei Selingue (1978-1982) îmi amintesc de entuziasmul colegilor francezi la știrea că Legiunea Străină salvase membrii coloniei europene în Katanga (provincie secesionista din Zaire - azi RD Congo) din mâinile rebelilor marxiști, în colaborare cu o trupă de mercenari conduși de faimosul Bob Denard. Ulterior vizitând în interes de afaceri Beninul, am aflat de lovitură de stat eșuată a aceluiași personaj, care dorea să-l înlăture pe președintele Mathieux Kerekou, fiind împiedicată de garda nord-coreeană a respectivului.
Afla detalii...
„Un popor fără elite este destinat pieirii” ne amintește inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu în partea a doua a interviului acordat jurnalistului TVRi, Sandrino Gavriloaia.
Sandrino
Gavriloaia: Fără
îndoială, Erbicenii fac parte din elita istorică a României. Dar ce părere
aveți despre elite, care ar mai fi rolul acestora? Credeți că e important ca
țara noastră să-și refacă elitele, fie cele distruse sistematic de orânduirea bolșevic-comunistă,
fie pe cele risipite în lume? Din păcate, exodul creierelor nu a încetat pentru
România...
Urmăriți partea întâi a interviului realizat de Sandrino Gavriloaia, jurnalist senior TVRi, cu inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu, descendentul unei ilustre familii de intelectuali și fondator al Fundației Culturale Erbiceanu.
Inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu s-a relocat în România după o frumoasă carieră în consultanță la prestigioasa firmă de construcții Lahmeyer International din Germania.
Afla detalii...