Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

"The Liszt Society's Journal" despre călătoria lui Liszt în spațiul românesc în 1846

A fost publicat în "The Liszt Society's Journal" articolul scris despre călătoria lui Liszt în spațiul românesc în 1846.

Afla detalii...

Nouă traducere a "INFERNULUI", finanțată de FCE

Anul acesta se aniversează 7 secole de la terminarea celebrei DIVINA COMEDIE de către ilustrul poet italian DANTE(1265-1321).
Cu această ocazie FCE a finanțat o nouă traducere a INFERNULUI , realizată și comentată de Dr. Cristian Badilita .
Volumul a apărut în ziua de 11.03.2021 la Editura VREMEA, în cadrul seriei Marile Texte ale Creștinismului.

Afla detalii...

PLOTIN, un mistic păgân de Dr. Cristian Bădiliță

Fundația Culturala Erbiceanu a finanțat editarea volumului PLOTIN , un mistic păgân de Dr. Cristian Bădiliță , care a apărut recent la Editura VREMEA.

Plotin, alături de Platon și Pitagora împlinește o triadă sacră a neoplatonismului și prezintă un mare interes pentru studierea filozofiei antice pre-creștine.

Afla detalii...

Placido Domingo – 80 sau... de 4X20 de ani!

Pe 23 ianuarie, postul de radio România Muzical l-a aniversat pe Placido Domingo cu ocazia împlinirii a 80 ani dedicându-i emisiunea “Seara de Opera”. Cu aceasta ocazie, realizatoarea emisiunii, Luminita Arvunescu, i-a luat un amplu interviu Președintelui FCE Constantin Constantin Laurențiu Erbiceanu

Afla detalii...

"Purtarea de bună credință între oameni"

Avem plăcerea să vă informăm că la Editura Vremea a apărut în colecția Mica Roma XXI cu sprijinul financiar al FCE , volumul
Purtarea de bună credință între oameni de Timotei Cipariu(1805-1887) , membru marcant al Școlii ardelene in sec. XIX.
Ediția a fost îngrijită și modernizată de Dr. Cristian Bădiliță , care a promovat și celelalte volume ale colecției

Afla detalii...

Amintiri africane

Fiind actualmente blocat la București, dat fiind pandemia, îmi reamintesc diferite evenimente si personaje pe care  le-am întâlnit în cursul îndelungatului meu sejur african. Fiind în Mali - de pildă - la șantierul hidrocentralei Selingue (1978-1982) îmi amintesc  de entuziasmul colegilor francezi la știrea că Legiunea Străină salvase membrii coloniei europene în Katanga (provincie secesionista din Zaire - azi RD Congo) din mâinile rebelilor marxiști, în colaborare cu o trupă de mercenari conduși de faimosul Bob Denard. Ulterior vizitând în interes de afaceri Beninul, am aflat de lovitură de stat eșuată a aceluiași personaj, care dorea să-l înlăture pe președintele Mathieux Kerekou, fiind împiedicată de garda nord-coreeană a respectivului. 

Afla detalii...

Pe urmele creștinismului timpuriu

 În ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, am ținut să trec în revistă cercetările mele și vizitarea unor locuri simbolice ale Creștinismului, preocupare urmărită cu perseverență în ultimele decenii.

Ce-i drept am beneficiat în familie de o educație ecumenică prin respectarea tuturor confesiunilor creștine și asta din motive lesne de înțeles. Străbunicul Acad. Constantin Erbiceanu, istoric al Bisericii și teolog și-a marcat urmașii în tradiția greco-ortodoxă a familiei.
 

Afla detalii...

Despre elite - Constantin Erbiceanu - interviu TVRi (II)

„Un popor fără elite este destinat pieirii”  ne amintește inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu în partea a doua a interviului acordat  jurnalistului TVRi, Sandrino Gavriloaia. 


Sandrino Gavriloaia: Fără îndoială, Erbicenii fac parte din elita istorică a României. Dar ce părere aveți despre elite, care ar mai fi rolul acestora? Credeți că e important ca țara noastră să-și refacă elitele, fie cele distruse sistematic de orânduirea bolșevic-comunistă, fie pe cele risipite în lume? Din păcate, exodul creierelor nu a încetat pentru România... 

Afla detalii...

Despre elite - Constantin Erbiceanu - interviu TVRi (I)

Urmăriți partea întâi a interviului realizat de Sandrino Gavriloaia, jurnalist senior TVRi, cu inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu, descendentul unei ilustre familii de intelectuali și fondator al Fundației Culturale Erbiceanu. 

Inginerul constructor Constantin Laurențiu Erbiceanu s-a relocat în România după o frumoasă carieră în consultanță la prestigioasa firmă de construcții Lahmeyer International din Germania. 

Afla detalii...

La ed.Vremea a aparut recent vol."Jurnalul Regasirii"

La Editura Vremea a aparut recent cu sprijinul financiar al Fundatiei Culturale Erbiceanu volumul "JURNALUL REGASIRII", o interesanta culegere a 4 texte publicate anterior ale eseistului, memorialistului si poetului Dr Cristian Bădiliță cuprinzand urmatoarele titluri: „Nodul gordian”, „Tentația mizantropiei”, „Singurătatea păsării migratoare” și „Godul nordian”.

Afla detalii...
Pagina: 123456789101112131415
Inapoi