ŞTIRI
Fundația Culturală Erbiceanu a acordat, un premiu în valoare de 2.500 de Euro celui mai bine clasat pianist român, care a revenit lui George Todică.
Afla detalii...
Fundatia Culturala Erbiceanu a semnat impreuna cu #ARTEXIM un Contract de parteneriat privind acordarea traditionalului Premiu Constanța Erbiceanu in valoare de 2.500 Euro celui mai bine clasat pianist roman la Concursul George Enescu din acest an. Finala secțiunii pian va avea loc duminica, 18 septembrie 2022, incepand cu ora ora 18:00. Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi dirijata de maestrul Kensho Watanabe.
Afla detalii...
Prietenul nostru din Țările de Jos, Rene Seghers a prezentat în cadrul Festivalului din Zuphten în 10.06.2022 opera neterminată și necunoscută publicului: Focul Vestei de Ludwig van Beethoven! Așteptăm înregistrarea !
Afla detalii...
În ajunul aniversării mele și a sărbătorii Sfinților Constantin și Elena am primit vizita Părintelui George Grigoriță, Profesor de Drept Canonic la Facultatea de Teologie a Universității București, care mi-a oferit un splendid volum de peste 750 pagini cuprinzând lucrările Seminarului Internațional desfășurat în 20-21 septembrie 2018 publicat la Editura Basilica a Patriarhiei Române.
Constantin Erbiceanu
Afla detalii...
Dear music lovers, I am very glad that the Liszt Society published in the attached newsletter my essay about Thalberg and Liszt!
Constantin Erbiceanu
Afla detalii...
Nouă înregistrare a unor concerte de George Enescu: 2 opusuri enesciene necunoscute marelui public. Ambele opusuri datează din tinerețea compozitorului român și nu fuseseră înregistrate în prealabil. Înregistrare realizată de NDR Philharmonie Orchestra la Hanovra în Mai 2021. Dirijor cunoscutul compozitor Peter Ruzicka a cărui opera CELAN a fost prezentată la București în cadrul unui Festival Enescu.
Afla detalii...
În continuarea seriei dedicată lucrărilor Acad. Constantin Erbiceanu (1838-1913), elenist, istoric și teolog, Vice-Președinte al Academiei Române, a apărut la Editura Enciclopedică traducerea volumului AMINTIRI DIN ISTORIA BISERICEASCĂ, de la 1750-1800 de Serghios Makreos, după ediția originală din 1901.
Afla detalii...
Sfinți păgâni, iudei și creștini încheie Trilogia Înțelepciunii Antice, din care face parte: Plotin, un mistic păgân și Platono-polis sau Împăcarea cu filozofia. Fără contribuția FCE, probabil apariția s-ar fi amânat sine die.
Afla detalii...
Vom publica azi un fragment din Buletinul informativ al "THE LISZT SOCIETY", despre faimosul violonist norvegian Ole Bull (1810-1880, născut și decedat în Bergen). Textul este în Engleză.
Afla detalii...
FCE a finanțat o nouă traducere a Infernului lui Dante, realizată de Dr Cristian Bădiliță, ilustrată de Marian Zidaru, volum apărut recent la Editura Vremea.
Marele scriitor italian Dante Alighieri a murit în 14 Septembrie 1321 la Ravenna. Mormântul sau și grădina înconjurătoare precum și Mănăstirea Franciscanilor învecinată sunt declarate Zona di Silenzio în cinstea marelui poet național italian, iar din anul 2015 mormântul este păzit de poliție de teama unui atentat terorist islamic. Opera principală a lui Dante este compusă din cele 100 Capitole ale Divinei Comedii.
Afla detalii...