Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

ŞTIRI

Donarea unui patrimoniu muzical Academiei Române

Vă invităm să citiți despre generozitatea și pasiunea dlui. Erbiceanu pentru muzică și patrimoniu cultural. Aflați povestea impresionantă a pianului cu coadă scurtă, vechi de peste 124 de ani, care acum își găsește locul în incinta nobilă a Academiei Române. Articolul complet dezvăluie detaliile acestei donații remarcabile și impactul ei asupra conservării tradițiilor muzicale românești.

Accesați articolul complet pentru a vedea și poza exclusivă a dlui. Erbiceanu alături de acest prețios instrument.

Afla detalii...

Mihai Ritivoiu va interpreta vineri 19.01.'24 in Sala Radio concertul nr 5 Imperialul de Beethoven

Mihai Ritivoiu distins cu Premiul Constanta Erbiceanu in cadrul Concursului George Enescu 2011 va interpreta vineri 19.01 .24 in Sala Radio concertul nr 5 Imperialul de Beethoven

Afla detalii...

Intâlnire de neuitat: Constanța Erbiceanu și Sviatoslav Richter. Articol publicat in LISZT SOCIETY Newsletter N153-2023,Q4

Descoperiți povestea fascinantă a vizitei memorabile a marelui pianist Sviatoslav Richter la Constanța Erbiceanu, o figură emblematică a muzicii clasice românești. În acest articol unic, explorăm conversațiile lor despre viața muzicală, pasiunea pentru compoziții și momentul emoționant în care Richter își exprimă admirația profundă. Aflați mai multe despre această întâlnire istorică care evidențiază legăturile culturale dintre România și marile personalități ale scenei muzicale mondiale.

Afla detalii...

INTERSECȚII CULTURALE. Un eveniment complex dedicat reginei poete Carmen Sylva.

În seara zilei de marți, 19 decembrie, a avut loc un eveniment cultural de excepție la sediul Institutului Goethe din București, sub auspiciile distinsului Director, Domnul Joachim Umlauf. Această serată culturală, la care a fost prezentă și conducerea FCE, a fost marcată de deschiderea unui vernisaj impresionant dedicat Reginei Elisabeta, cunoscută și sub numele de Carmen Sylva. Curatorul expoziției, expertul în artă Adrian Buga, a prezentat publicului o colecție rară de obiecte, cărți, documente și fotografii aparținând celebrei suverane, colecție pe care a reușit să o adune de-a lungul anilor.

Afla detalii...

Participare FCE la lansarea de carte a lui DUMITRU FĂINIȘI – VIAȚA E FRUMOASĂ DACĂ NU O DRAMATIZEZI

În ziua de joi 14.12 a avut loc la Muzeul Literaturii Române lansarea volumului biografic al distinsului economist Dumitru Făiniși, intitulat "Viața e frumoasă dacă nu o dramatizezi" (Confesiuni de Centenar) publicat recent la Editgraph Buzău sub îngrijirea doamnei Annie Muscă. Numeroși prieteni și cunoscuți ai FCE se aflau în sală fiind efectiv evocați nominal în ultimul capitol al volumului intitulat FLAVIA. Am participat acum 2 luni la aniversarea celor 99 ani ai autorului și așteptăm desigur în anul ce urmează petrecerea de centenar garantată prin grija d-nei Dr. Flavia !

Afla detalii...

Corespondența domnului Erbiceanu cu Societatea Liszt cu ocazia zilei de naștere a lui Liszt

Cu mare plăcere vă prezentăm corespondența pe care domnul Erbiceanu a purtat-o cu Societatea Liszt cu ocazia zilei de naștere a domnului Liszt, tradusă din engleză în română.

Afla detalii...

Festival Enescu încheiat în mod grandios cu Royal Concertgebouw

S-a încheiat în mod grandios actualul Festival Enescu (27.08-24.09.2023) prin concertul uneia din cele mai ilustre orchestre ale Europei, anume Royal Concertgebouw Amsterdam admirabil dirijată de noul său director Klaus Makele.
Mai jos, interviul de la TVR Cultural din 25.09.2023 privind impresiile Fundatiei despre festivalul Enescu la care am asistat.

Afla detalii...

Revedere George Todică, laureat al ultimului Concurs George Enescu dar si al Premiului Constanta Erbiceanu

In ziua de 3.09.2023 a avut loc agreabila întâlnire cu George Todică, laureat al ultimului Concurs George Enescu dar și al Premiului Constanța Erbiceanu.

Afla detalii...

Articol apărut în Observatorul Cultural despre "Rețele clandestine comuniste în România" de Radu Eremia.

În Observatorul Cultural, nr.1169 din aug 2023, a apărut următorul articol despre "Rețele clandestine comuniste în România" de Radu Eremia.

Afla detalii...

Marele pianist Valentin Gheorghiu s-a stins din viață!

Cu mare părere de rău am primit vestea stingerii din viață a celui mai ilustru si iubit elev al Constantei Erbiceanu (1874-1961), pianistul si compozitorul Valentin Gheorghiu (21.03.1928 - 16.07.2023).

Afla detalii...
Pagina: 123456789101112131415
Inapoi