Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

Un carturar de altadata: Constantin Erbiceanu (1838-1913)

 Fundatia Culturala Erbiceanu anunta recenta aparitie a volumului dedicat marelui carturar Acad. Constantin Erbiceanu publicat in conditii exceptionale la Editura Academiei Romane. 

 Este o vasta monografie dedicata carierei si indeosebi bogatei opere de istoric, teolog, critic literar, elenist , bizantinolog si muzicolog al ilustrului meu inaintas , carturar si deschizator de drumuri. 

 Autorul, Dr Leonidas Rados , membru al Institutului A.D. Xenopol din Iasi a dedicat peste un deceniu de cercetari pentru realizarea acestui exhaustiv volum (totalizand 475 pagini).

 Publicatia beneficiind de un vast aparat critic se adreseaza indeosebi cercetatorilor de specialitate, dar poate fi parcursa si de cititorul dornic sa cunoasca detalii din trecutul patriei noastre. 

 Meritul principal al Acad Constantin Erbiceanu a fost de a scoate la lumina nenumarate documente din arhivele manastiresti la care a avut acces si care altfel s-ar fi pierdut si sa dovedeasca 

- in pofida opiniei contrare-ca in perioada fanariota cultura in Principatele Romane a cunoscut o perioada de inflorire.
Inapoi