Comemorare Centenar Revolutie Rusa din 7.11.1917

O colectie de scrieri si traduceri dedicata comemorarii Centenarului criminalei Revolutii Ruse din 7.11.1917 va fi coordonata de FCE si publicata la Editura Istros din Braila conform Contractului de editare din 9.02.2015. Primele 2 volume ce vor apare la finele acestui an, au traduceri contractate si cu avansuri achitate in martie resp. aprilie ac. de catre FCE cu urmatorii cercetatori:

a) Lenine de Ferdinand Ossendowski, aparut in 1932 la Editura Albin Michel, Paris va fi tradusa din franceza de Dr Nicolae Dragusin (circa 450 pagini), fiind vorba de un roman biografic al unui autor polonez care a trait acele timpuri, si care descrie in mod impresionant transformarea unui tanar cu idei marxiste intr-un monstru insetat de sange.

b) Memoriile ambasadorului francez Michel Paleologue, care a detinut postul diplomatic la Sankt Petersburg in perioada premergatoare Revolotiei Ruse respectiv in timpul Primului Razboi Mondial, studiind premizele Revolutiei, vor fi analizate, traduse si comentate (circa 300 pagini) de catre Prof. Dr. Sergiu Iosipescu.