Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

Nouă traducere a "Evangheliei după Marcu"

A apărut, la Editura Adevărul Holding, Evanghelia după Marcu (490 p.), un nou volum din traducerea inedită şi comentată a Noului Testament, realizată de patrologul Cristian Bădiliţă. Proiectul este sprijinit de Fundaţia Culturală Erbiceanu, care a susţinut şi publicarea Evangheliei după Ioan, la Editura Curtea Veche, în 2010, şi pe cea a Apocalipsei lui Ioan, la Editura Adevărul Holding, în 2012.

Evanghelia după Marcu a fost lansată sâmbătă, 24 noiembrie 2012, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus din Bucureşti. Au prezentat volumul acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici, Dl. Theodor Paleologu şi Dl. Cristian Bădiliţă. Contribuţia Fundaţiei Culturale Erbiceanu a fost menţionată în mai multe rânduri.

Redăm, în continuare, prezentarea volumului de pe coperta a patra:
Această traducere, destinată atât preoţilor, studenţilor teologi, credincioşilor de toate confesiunile, dar şi celor interesaţi pur şi simplu de Cuvântul lui Iisus Hristos, nu este doar o realizare ştiinţifică riguroasă, ci şi o mărturisire cinstită a credinţei creştine. Noul Testament „nu s-a scris la Fălticeni”, cum atrăgea atenţia, cu umor exasperat, un filozof român creştin. De aceea, Noul Testament trebuie tradus cu precizie de ceasornicar, comentat în contextul epocii sale, interpretat prin prisma experienţei patristice. Proiectul de faţă încearcă să restituie Cuvântul „bunei vestiri” în forma lui cea mai apropiată de original şi cea mai adecvată pentru sufletul unui creştin modern.


Inapoi