Participarea Dlui Constantin Laurenţiu Erbiceanu la cel de-al XVI-lea Congres Naţional de Genealogie de la Iaşi

Dl Constantin Laurenţiu Erbiceanu, preşedintele Fundaţiei Culturale „Erbiceanu”, a participat, în perioada 10-12 mai 2012, la lucrările celui de-al XVI-lea Congres Naţional de Genealogie şi Heraldică organizat de Institutul Român de Genealogie şi Heraldică „Sever Zotta” din Iaşi. În cadrul acestui congres, Dl Erbiceanu a prezentat comunicarea „Epopeea Buiucliilor”, dedicată unei familii armene înrudite cu Erbicenii şi în special celui mai ilustru reprezentant al acesteia, Grigore M. Buiucliu. Lucrările Congresului au fost conduse de către Profesorul Ştefan S. Gorovei, preşedintele Institutului „Sever Zotta”, cei peste 70 de participanţi din România, Republica Moldova, Ucraina (Bucovina), Franţa, Elveţia şi Belgia prezentând aprox. 80 de comunicări.

Profesorul Gorovei a anunţat că Institutul „Sever Zotta” a primit ca donaţie un imobil situat în cartierul Copou din Iaşi, unde se va putea instala, pe viitor, sediul Institutului. Clădirea necesită însă restaurare şi amenajări, iar la solicitarea Preşedintelui Institutului, Dl Erbiceanu a donat, din partea Fundaţiei, suma de 500 de lei pentru efectuarea acestor operaţiuni.

În broşura oficială a Congresului, Institutul Român de Genealogie şi Heraldică „Sever Zotta” exprimă întreaga sa gratitudine faţă de instituţiile care, prin sponsorizări, sprijin şi colaborare, s-au asociat la organizarea acestui Congres. Fundaţia Culturală Erbiceanu este amintită în mod expres, alături de Muzeul Unirii din Iaşi, în clădirea căruia s-au desfăşurat lucrările Congresului.