Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

Concert al Orchestrei Române de Tineret sprijinit de Fundaţia Culturală Erbiceanu

     În seara zilei de sâmbătă, 29 octombrie 2011, a avut loc, la Ateneul Român din Bucureşti, un concert simfonic special, susţinut de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta reputatului dirijor Christian Badea, care a dirijat în acest an şi în deschiderea celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu.

      Concertul a fost organizat de Lanto Arte, cu sprijinul mai multor sponsori, printre care s-a aflat şi Fundaţia Culturală Erbiceanu (numele Fundaţiei a fost inclus în materialele promoţionale ale evenimentului). Preşedintele Fundaţiei, Dl Constantin Laurenţiu Erbiceanu, a fost încântat să sprijine organizarea acestui concert menit să promoveze talentul tinerilor instrumentişti, cu vârste între 19 şi 26 de ani, şi să le ofere acestora o şansă suplimentară de afirmare. Programul a cuprins Uvertura operei Tannhäuser de R. Wagner şi magistrala Simfonie nr. 5 a lui P. I. Ceaikovski.

     Interpretarea excelentă a celor două lucrări simfonice a stârnit entuziasmul publicului, care a umplut până la refuz sala Ateneului.

     Orchestra Română de Tineret a prezentat, ca bis, Preludiul la opera Carmen de G. Bizet, dar şi piesa de jazz simfonic Time Square de Leonard Bernstein, ultima de 2 ori! Seara a continuat cu un cocktail oferit în foaierul Ateneului şi cu un concert de muzică de jazz, susţinut de membrii aceleiaşi orchestre.

     Dl Constantin Erbiceanu a participat la eveniment, însoţit de mai mulţi prieteni ai Fundaţiei, printre care Dl Ştefan Gologăneanu, Dra Carolina Pascal şi Dl Mihai Godeanu. Câteva zile mai devreme, în seara de luni, 24 octombrie 2011, Maestrul Christian Badea vizitase sediul Fundaţiei Culturale Erbiceanu şi purtase o lungă conversaţie cu Preşedintele Fondator.

 
Inapoi