Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

Şedinţele Fundaţiei - Fundaţia Culturală Erbiceanu, Nr. 18 / 23.09.2011

Fundaţia Culturală Erbiceanu, Nr. 18/ 23.09.2011                                                

 

 

                                                        PROCES-VERBAL

 

                                    Cea de-a unsprezecea şedinţă a Consiliului Director 
                                                al Fundaţiei Culturale Erbiceanu

 

Participanţi:


- Dl Constantin Laurenţiu Erbiceanu

- Dl Filip-Lucian Iorga

- Dl Alin Saidac

- Dl Ştefan Gologăneanu (invitat)

                     

 

Ordinea de zi:

 

          1) Vineri, 5 august 2011, a avut loc, în aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, lansarea lucrării Portul Constanţa. Volumul II. Portul lui Laurenţiu Erbiceanu de Petre Covacef, ediţie susţinută de Fundaţia Culturală Erbiceanu şi publicată la Editura Ex Ponto din Constanţa. În cadrul evenimentului a vorbit şi Dl Preşedinte Constantin Laurenţiu Erbiceanu. Volumul de 231 de pagini scris de inginerul Petre Covacef este dedicat inginerului Laurenţiu Erbiceanu, bunicul Preşedintelui Fondator al Fundaţiei Culturale Erbiceanu şi cuprinde o descriere a Fundaţiei. Laurenţiu Erbiceanu (1876-1936) a lucrat ca inginer în portul Constanţa, în perioada 1901-1923, colaborând cu Anghel Saligny şi ajungând director (1918-1923). 

          2) Fundaţia Culturală Erbiceanu a acordat, pentru cea de-a doua oară, în cadrul Concursului Internaţional George Enescu, Premiul Constanţa Erbiceanu, pentru cel mai bine clasat concurent român la Concursul de Pian. Gala Laureaţilor Concursului Internaţional George Enescu a avut loc duminică, 11 septembrie 2011, începând cu ora 16.00, în Sala „Mihail Jora” a Societăţii Române de Radiodifuziune. Fundaţia Culturală Erbiceanu a fost reprezentată în cadrul acestei gale de către Dl Preşedinte Constantin Laurenţiu Erbiceanu. Laureatul din acest an al Premiului Constanţa Erbiceanu este tânărul şi talentatul pianist Mihai Ritivoiu, care a mai primit şi Premiul III al Concursului de Pian şi Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei sonate de George Enescu. Premiul acordat a marcat şi comemorarea a 50 de ani de la stingerea din viaţă a pianistei şi profesoarei Constanţa Erbiceanu. 

          3) Fundaţia Culturală Erbiceanu organizează, împreună cu Concertele Hristu, luni 26 septembrie 2011, începând cu orele 19.00, la Institutul Francez din Bucureşti (Bd. Dacia, nr. 77), un recital al pianistului Mihai Ritivoiu, proaspăt laureat al Premiului Constanţa Erbiceanu, dar şi al Premiului III al Concursului Internaţional de Pian George Enescu 2011 şi al Premiului pentru cea mai bună interpretare a unei sonate de George Enescu. Accesul publicului este gratuit. Concertul va fi urmat de un cocktail, iar publicul este invitat să sprijine, prin donaţiile sale, realizarea unui CD cu înregistrări din acest concert. Fundaţia Culturală Erbiceanu va suporta costurile pentru acordarea pianului de la Institutul Francez (300 RON). 

          4) Membrii Consiliului Director au aprobat desemnarea unui nou contabil al Fundaţiei, în persoana Drei Daniela Nae. 

          5) Dl Preşedinte Constantin Laurenţiu Erbiceanu a organizat o întâlnire între muzicologul olandez René Seghers şi soprana Mariana Nicolesco, în vederea realizării unei colaborări pentru tipărirea valoroasei lucrări pe care muzicologul olandez a dedicat-o biografiei şi carierei artistice a Haricleei Darclée. 

          6) Dl Vice-preşedinte Filip-Lucian Iorga s-a ocupat, în cursul lunilor iulie-septembrie, de organizarea vizitei la Bucureşti a marelui istoric francez Jean Delumeau. A purtat discuţii cu Dl Ion Pânzaru, Rectorul Universităţii din Bucureşti, s-a ocupat de achiziţionarea biletelor de avion, de stabilirea zilelor în care vor avea loc decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti şi cele două conferinţe de la Facultatea de Istorie şi, respectiv, New Europe College. 

          7) Dnii Neagu Djuvara, Constantin Laurenţiu Erbiceanu şi Filip-Lucian Iorga au asistat la numeroase concerte din cadrul Festivalului Internaţional George Enescu. Dl Preşedinte de Onoare Neagu Djuvara a stabilit un nou record, participând la reprezentaţia cu Oedipe de George Enescu, la Opera Română, după 75 de ani de la premiera pariziană din 1936, la care istoricul a asistat. Dl Preşedinte Fondator Constantin Erbiceanu a purtat discuţii cu Preşedintele Festivalului, Dl Ioan Holender, cu directorul ARTEXIM, Dl Mihai Constantinescu, cu Maestrul Valentin Gheorghiu, Maestrul Christian Badea, Dl Andrei Dimitriu (directorul Filarmonicii), Dna Valentina Sandu-Dediu şi Dl Dan Dediu, a acordat interviuri pentru Jurnalul Festivalului şi a fost invitat, de către Dna Ecaterina Stan, într-o emisiune a Radio România Muzical. Dl Vice-preşedinte Filip-Lucian Iorga a fost invitat, în data de 20 septembrie 2011, la o discuţie cu Dl Marius Constantinescu, despre Festivalul Enescu, în cadrul Jurnalului TVR Cultural. 

 Semnează:

 

 Dl Constantin  Laurenţiu Erbiceanu                 Dl Filip-Lucian Iorga                 Dl Alin Saidac

Inapoi