Fundaţia culturală

Erbiceanu

Home | Link-uri | Trimite-ne un e-mail
ArgumentCuvântul preşedintelui de onoareObiectiveDocumenteActivităţiIstoria familieiEchipaContactŞtiriFoto

Şedinţele fundaţiei - Fundaţia Culturală Erbiceanu, Nr. 13 / 23.08.2010

Fundaţia Culturală Erbiceanu, Nr. 13/ 23.08.2010                                               

 

 

                                                        PROCES-VERBAL

 

                                    Cea de-a opta şedinţă a Consiliului Director 
                                                al Fundaţiei Culturale Erbiceanu

 

Participanţi:

- Dl Constantin Laurenţiu Erbiceanu, Preşedinte Fondator

- Dl Filip-Lucian Iorga, Vicepreşedinte

- Dl Alin Saidac, Secretar

 

 

Ordinea de zi:

 

1) Dl Preşedinte Fondator Constantin Laurenţiu Erbiceanu a deschis şedinţa prin scurte relatări de la două importante evenimente la care a luat parte: Gala dedicată Dlui Ioan Holender, cu prilejul retragerii acestuia de la conducerea Operei de Stat din Viena şi cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Canto Haricleea Darclée de la Brăila, desfăşurat la 150 de ani de la naşterea marii soprane românce.

2) Consiliul Director a aprobat acordarea unei noi sponsorizări de 2100 RON, în completarea celei din cursul primului trimestru al lui 2010, acordată Dlui Cristian Bădiliţă, coordonatorul cărţii Patristique et oecuménisme, volum trilingv (franceză, engleză şi italiană), care reuneşte contribuţiile unor personalităţi precum Monique Alexandre, Lorenzo Perrone, Andrew Louth, Angelo di Berardino, Lucian Turcescu, Michel Stavrou etc., care urmează să aibă în jur de 240 de pagini şi care va fi publicat, în cursul anului 2010, la editurile Beauchesne din Paris şi Galaxia Gutenberg din Târgu Lăpuş. Volumul va fi distribuit în Franţa şi prin reţeaua internaţională de carte religioasă, de către editura Beauchesne.

3) Ca urmare a sponsorizării, în luna mai 2010, a producţiei audiovizuale a “Concertelor Dalles”, evenimente filantropice care au drept scop renovarea Sălii de Concerte Dalles şi restaurarea Pianului “George Enescu”, Dl Constantin Laurenţiu Erbiceanu a devenit membru al Comisiei de restaurare a Pianului “George Enescu”.

4) Dl Vicepreşedinte Filip-Lucian Iorga a prezentat stadiul în care se află volumul său de convorbiri cu patru mari istorici români şi francezi (Dl Neagu Djuvara – Preşedintele de Onoare al Fundaţiei Culturale Erbiceanu, Dl Jean Delumeau, Dl Emmanuel Le Roy Ladurie, Dl Eric Mension-Rigau) şi cu faimosul muzician catalan Jordi Savall. Volumul urmează să apară la Editura Beauchesne din Paris, cu sprijinul Fundaţiei Culturale Erbiceanu


 

 Semnează:

 

 Dl Constantin  Laurenţiu Erbiceanu                 Dl Filip-Lucian Iorga                 Dl Alin Saidac

Inapoi